Gränser & rättigheter !

Vilken dag! Herregud vad jag får hjälp och ser saker :) Vad jag verkligen behöver träna och jobba med, för min egen skull alltså. Med jobbet och överhuvud taget. Att sätta gränser emot människor och stå på mig, och se MINA rättigheter. Jag har också rättigheter...och där i har jag också ett värde. Jag ger mig själv värde i det tror jag. Behöver så mycket jobba med mitt eget värde, och min självkänsla. JAG ÄR VÄRDEFULL!! Va kul att ha lite saker som jag vill ta tag i, som jag tror på kommer få mig att växa :)


Vilken skön dag!

En dag för mig själv, med mig själv :)
Behöver liksom ge mig själv tid, tid att vara med mig själv och tid att finna lugn och ro själen. Var ut & gick på morgonen och rensa mina tankar, sen ringde jag min sponsor. Var ett tag sen jag prata med henne nu, och känner när det är dags att ta hjälp av henne och hjälpa mig att sortera det som behövs :) Varenda gång jag pratar med henne så blir jag fylld av kraft, och styrka! Och blir ödmjuk med mig själv, och det känns oftast rätt. Helt fantastikt att jag har henne, dom människor jag har över huvud taget som hjälper mig på min väg i livet!
Det är skönt att vilja vara med mig själv idag, och att det är lugnt inombords, idag uppskattar jag det. Livet är helt fantastiskt när jag ser det som det innehåller, när jag accepetrar mig själv som jag är och mina känslor. När jag låter andra männsikor vara som dom är, när jag är sann, ärlig, osjälvisk och hänsynsfull. När jag lever efter guds vilja och lever i kärlek, och vågar gå emot mina rädslor.

Hade en jätte mysig kväll igår igen :) Jobbade på dan och somnade en sväng när jag kom hem. Sen åkte jag över till Örjan och Sebastian så åkte vi in till stan till Sofie. Satt där och pratade, spelade gitarr och sjöng. Stunder som jag verkligen myser...så värdefulla stunder jag får vara med i. Tillsammans med vänner, nyktra! Att kunna skratta och bjuda på oss själva...precis som vi är! Det är värdefullt! Och tackar gud att jag får vara som jag är, att jag har det jag har, och att jag får leva det liv jag gör.

Idag finns det alltid en lösning på dom "problem" jag stöter på, och har en helt annan inställning och har verktyg idag som jag har tillgång till att använda. Jag har val idag....jag kan välja! Jag har ett program jag behöver leva efter, som gör mig till en hel människa. Som ger mig allt jag behöver.

Har städat hemma nu, och sitter och myser! Tänk vad en städning kan göra gott :) Har tänt ljus, och lyssnar på musik.
Nu ska jag in i duschen :)

Må gott, och var rädd om dig!


<3

Drömmen kom till oss alla...
Likt skärvor och flisor som spolats iland på en öde strand väcktes vi till liv.
Så fann en skärva sin plats i skapelsen....och så en till....och en till.....
Med kärlek började den stora drömmen att vävas på nytt.
En värld var på väg att födas!
En värld i skönhet :)

Mina älskade vänner, vi som sitter i samma båt, och dom fantastiska männsikor som jag får äran att dela mitt liv med, och möta. Ni är en gåva! Var och en av er! Vi gör helheten tillsammans :)
Idag är ännu en dag jag kan leva helt och fullt i, det är bara här och nu vi lever <3

Det är väl helt fantastikt ändå att leva :)

Vilka stunder jag får uppleva. Har vart hemma hos Örjan hela kvällen, käkade god mat och tittade på en film efteråt. Jag, Örjan, Bosse, Emil, Felicia, Tilda, Emils kompis och sen kom Kattis :) Så himlans mysigt att bara vara, som en liten familj :) La mig på soffan efter maten och sen kom Tilda och Felicia och mös, låg och höll om varandra :) Sååå himlans mysigt. De är Örjans döttrar. Så helt otroligt att få känna den närheten, den kärleken, och uppskatta ögonblicken till hundra procent. Ibland känns livet som en dröm, det som händer är magi för mig.


Blir åter igen bevisad hur bra allt blir när jag slutar styra hur JAG vill ha det :) Att leva med i livet på livets villkor istället för att försöka kontrollera och regissera det som JAG vill ha det. Sen jag verkligen gav upp igen och ser på situationen med öppna ögon hur det är, och det som händer så är det som att bli befriad, ännu en gång. Och överbevisad den tro jag har. Och att programmet fungerar, och att jag har svaren i det jag kallar gud, när jag lever efter "hans" vilja. Livet behöver inte vara så himlans allvarligt som jag gör det ibland heller, alltså vi lever bara här en gång, och jag tror jätte mycket på att allt är väl, och att meningen är att vi ska leva väl. Vi utvecklas i varje stund, varje dag är en mening i våra liv...till dom som vi ska bli. Att fånga dagen...alltså det är bara här och nu vi lever! I varje sekund.


Jag har även den här veckan fått sätta värde i mig själv, och välja vad jag vill ha i mitt liv...och när det gäller "kärleksrelationer" så är det här heeelt nytt för mig. Jätte konstigt att göra ett val utefter vad jag anser att jag är värd. Sånt som inte gör mig gott vill jag inte ha, och fin oärlighet eller vad jag ska kalla det väljer jag bort. Någon som jag hade kunnat fortsätta träffa och se efter om det kunnat bli nånting mera som börjar dribbla med dubbelspel på en gång är ingenting för mig idag. Och det är så konstigt att stå för dom besluten. Att själv backa och önska dom väl, och inte vara arg och bitter med, det gör mig inge gott nånstans. Jag visste inte alls vart jag själv stog när han visade sitt intresse, och valde att vara ärlig med det på en gång. Tror mycket handlar om rädslor för mig också, att på riktigt släppa in nångon på ett helt nytt sätt. Och mycke ovisshet om jag verkligen hade mera känslor eller inte. När jag fick veta att en annan tjej var intresserad av honom...då jävlar skulle jag ha honom....den delen av mig växer på en gång då. Mitt ego. Och ägande. Valde att ta allting på en gång med min sponsor och mina vänner, och vara så ärligt som jag bara förmådde. Om allt som händer med mig. Har många deffekter och sidor jag behöver förändra, och den dagen jag väl träffar någon så hoppas jag att den möter mig där jag är, och förhoppningsvis står kvar och låter mig få "tillfriskna" i det med. Är jätte tacksam till min sponsor och vänner som speglar och vägleder mig, och ger mig styrka och klarhet i det jag inte ser, och det jag inte klarar själv.


Imorgon är jag LEDIG :D weee. Sen på kvällen blir det IOGT, påskbod och karaoke :) Ser fram emot det. Sen ska jag och Sofie förmodligen ut på krogen i helgen och dansa :) Så förbannat kul det är att vilja gå ut nykter för att just dansa, NYKTER :) Det är också magiskt! Är så oändligt tacksam att jag har det liv jag har idag, att jag har gud, programmet och gemenskapen, mina vänner och framör allt min fina familj. Hade aldrig kunnat föreställa mig att livet skulle vara som det är idag, och vill inte ha nånting annorlund, hur det har vart och hur det är. <3


Felicia & jag, en vanlig kväll hos Örjan :)



Tilda somna i soffan efter hård vilja att vara vaken :D



Felicia och jag gömde henne för Örjan :) Han vet inte att hon sitter på andra sidan dörren :)



Grillkväll och spel :) Fantastiskt! Första kvällen för Sebastian med oss :)



Alias spelning :)



Vi spelar guitar hero och Sandra visar våran "bibel" ;D


Var morgon ny!

Livet är som ett lapptäcke - här och var består det av bitar av glädje och förtvivlan.

Om du ser framåt kan du räkna med att oväntade upplevelser. Du kan räkna med att få skratta. Du kan räkna med att få uppleva ångest. Livet blir sällan vad man väntat sig, men vi kan vara säkra på att vi kommer att klara oss igenom alla svårigheter. De kommer i själva verket slipa av våra kantigheter. Livet består av lika delar fröjd och smärta. Vi glömmer så lätt att det är tack vare de utmaningar som vi kallar för "problem" som vi utvecklas och mognar.
Vi har fått recept på hur vi ska kunna dra nytta av det problem som vi ställs inför idag. Låt oss gå varligt fram, ha receptet till reds och se alla hinder försvinna.
Det finns inga svårigheter som vi inte kan övervinna med hjälp av dom tolv stegen. Vi kanske behöver "lämna ifrån oss" några svårigheter idag. Om vi accepterar att vi inte kan bestämma över våra barn, var äkta hälft eller våra arbetskamrater, gör det våra bördor lättare. Om vi gör avbön för någonting kanske vi där igenom lyckas få kontakt me någon vi länge längtat efter. De tolv stegen hjälper oss att foga samman dagens upplevelser till ett helt. Och då får de en ny innebörd!

Om jag lever "rätt" idag kommer jag att kunna möta både smärta och fröjd imorgon.

Den smärta jag upplever ibland, kan jag också vara tacksam över, den är en del av mitt liv och det jag får uppleva! Smärtan hade inte funnits om jag inte hade fått uppleva fina stunder tillsammans med människor som betyder. Och den glädjen att jag kan känna kärlek, vara tacksam, uppskatta, gå emot mina rädslor...ja...jag lever och jag känner :) Jag har det jag kallar gud idag, och lämnar även den här dagen mitt liv i hans händer! Då blir det bra!


Gaaaa

.......Ja fasiken vad jag hatar känslor ibland! Hatar killar ibland...fast det handlar inte om dom egentligen. Det är mina jävla rädslor och känslor...det som gör ont som jag hatar. Det gör så ont att bli sviken, att bli lämnad, att bli avvisad, att bli sårad! De är dom värsta känslorna. Mina största rädslor, som kom tillbaka som ett brev på posten. Att våga ha tillit och våga riksera att det blir så här med då...det är läskigt. Och läskigt när jag inte litar på människor tydligen, vet varken ut eller in. Vill sätta upp alla murar igen och aldrig släppa in nån, för att sippa det här.
Blir verkligen nån jag inte vill vara i det här! Jag har rätt till mina känslor....det är väl hur jag agerar på dom...som är så svårt!

Gud ta min vilja och vägled mig.


Hade en jätte fin dag igår, och hur mysigt som helst på kvällen :) Och jag tänker fortsätta leva :) Samma här då, att välja vad jag vill fokusera på i mitt liv! Det positiva, eller negatvia? Det som gör mig gott, hur jag vill vara som människa. Leva i kärlek och ödmjukhet till livet och det som det innehåller. Det inkluderar också det jag är i just nu. Allt är precis som det ska vara.


Tack Sandra för tiden med dig <3<3

Söndag/Måndag :)

Ja vilken vecka, och vilka dagar...och vilken fakta och insyn och uppvaknande om mig själv. Är så vilsen i mig själv ibland och gör mig så himlans komplicerad, och det blir svårt att leva ibland. Och vad beror det på? Släpp taget nån gång liksom :) Tror nånstans att jag behöver få känna på det här med, alla dessa känslor jag bär på och som kommer. Få uppleva mig själv med andra, och se det jag ser. Jag går ju med sån iriitation ibland, och sånt dömmande och högmod så häften räckte till liskom. Vem fan tror jag att jag är ibland? När jag inte lämnar mitt liv i händerna på gud? Ja herregud. Dömma andra istället för att titta på mig själv. Det jag behöver förändra eller acceptera!

Jag har ju stört mig så på människor, blivit irriterad och ska se alla deffekter och fel....
Linda...ta hand om dig själv! Lev i kärlek och var nöjd med det du har. Andra människor får vara som dom är, och andra människor förtjänar gott, det är alla människors rättigheter, lika väl som dina.


Andreas ringde idag och det kändes så himlans gott att prata med han igen. Alltså det som jag gör så allvarligt och hårt blir så enkelt och lugnt när jag pratar med han. Vi kan verkligen skratta åt våra "deffekter" eller rädslor och inte göra det så allvarligt just då. Vi är så himlans himlans lika varandra. Och för mig känns det så gott att prata med han. Reflekterade efter vårat samtal att det är så konstigt att jag har känt så himlans mycket mera än han, det är så konstigt att jag har kunnat så mycket och det var absolut inte besvarat. Samma realtion med helt olika känslor. Men så är det liksom. Pratade med Sandra och kände att jag vart jätte ledsen, det bor något hopp eller längtan i mig som är sårat liksom. Hur det var i början av året, och att jag nog inte tog hand om det helt och hållet. Kom tillbaka till i början av året också och reflekterade över när Liv levde...och tillbaka till det, och sanningen som den är. Det är sånt som gör ont. Och jag känner nånstans att sårena är inte läkta liksom. Det hände otroligt stora saker för mig i början av det här året...och mycket som har hänt, så herregud Linda...är det konstigt att du känner som du gör? Är du medveten om att du är i processer som tar tid, som är stora? Var snäll med dig själv för sjuttsingen.


Avslutade dagen med att prata med Samuel...och tack gud för det. Det är så att det börjar och slutar där, och det känns bra. Att få stanna upp och ge upp nån gång, så känns det. Och ändra kurs och gå vidare...åt rätt håll, med hjälp av andra :) Att se vad jag behöver!


Det bär eller brister....men jag lever och vågar riskera. Och är ärlig emot mig själv!

Gud finns med överallt!



Just ja, idag har jag vart nykter i 2 år och 2 månader :) Så himlans tacksam att jag är där jag är idag, och att jag har det jag har!


Vanlig dag...

Har precis kommit hem ifrån jobbet, lr har ätit lite å så. Är så himlans kul för vi har ju fått en ny hos oss, så jag har fått en ny kollega :) Riktigt skoj! Det känns som att vi har känt varann längre och att hon har vart hos oss längre. Jätte kul att ha en arbetskamrat i min ålder, nu är det inget fel alls med mina andra kollegors ålder :) Men det är kul att ha nån som är närmare min :) Kul att få hjälpa henne med, och lära det jag har lärt mig. Känns jätte kul verkligen med den nya fasen jag går in i livet, med jobbet. Får se vart det bär och så. Konstigt...men det är kul med mera ansvar!

Så himlans glad jag vart när jag vakna i morse och möter solen det första jag gör, då kan jag ju inte annat än tacka gud :) Pratade med Örjan hela förmiddan känns de som :P Tvättade, var ut och gick sen åkte jag och jobba.

Ikväll ska jag ha det lugnt med mig själv :) Bädda rent i sängen och njuta av tiden.

Ta hand om dig!

  

RSS 2.0