Ingen uppdatering...

Sorry att ja inte har kommit med nån uppdatering på hela veckan! Har vart full rulle och gjort massor så ja hinner liksom inte me..
När ja väl kan varva ner så ska ja uppdatera mera :) De är ett löfte! :)
Nu håller vi på för fullt att packa bilen, resan går ner till rullsand igen idag!
Kärlek och värme till er ♥

Nu har han kommit :)

Åååh, världens finaste lilla kille kom inatt ♥
Vi har precis fått krama om en mäkta stolt pappa som har vart hemma och sovit, och gråtit tillsammans av lycka! Vilket under de är när barn kommer till världen, vilken aura, vilken närvaro..så mäktigt. Och då har jag inte ens vart med inne när han kom till världen, å ja har inte upplevt själv ännu att föda barn. Tror ni jag längtar? ENORMT kan ja säga :)
VÄLKOMMEN VACKRA LILLA BARN ♥
Har börjat tvätta våra kläder som vi har fått låna, huuuur mycke som helst, de mesta av Frida & Micke :). En del har vi fått av olika :) Hade en kväll förut som ja satt och matcha ihop kläder och bara drömde mig bort. Och så har ja suttit idag med :) Tilda och Tindra satt med och blev lika tokiga dom med av längtan. Oj oj oj vad jag känner mig RIKT välsignad, ja väljer det ordet för så känner ja, att jag väntar ett fantastikt under som ligger i min mage ♥
Tänk när våran vagn står här hemma, å när vi väl får tag i sängen jag vill ha. När ja får bädda i ordning och bara vänta tills vårat älskade barn ligger där å snusar :)
Imorgon ska ja träffa Frida & Sanna och de ser ja också fram emot, såå länge sen vi umgicks och bara var. Och deras småttingar som växer så de knakar. Barnen visar att de är FÖR länge sen vi sågs :) Elai som faktiskt är min gudson ♥
Ja känner mig helt salig :) Livet är fantastikt vackert!

Bebis på väg :)

.. Inte våran :D men våra grannars bebis är på väg ut nu :) Dom kom in inatt runt tolv och förberedde mig på att vara hundvakt. Såååå spännande. Natten med valpis Freja har inte vart nå rolig, har inte fått sova nånting. Kanske 20 minuter eller nå. Har försökt somna när hon väl har slappnat av och lagt sig. Lill plutten :)
Vid 01,00 inatt åkte dom in, Örjan (inte min) kom hem runt 06,30 i morse och hämtade bilbarnstolen deras och gjorde iordning mat till hundarna och ringde över hans pappa som kom och tog hundarna istället. Vilket jag tyckte var skönt, min Örjan har ju vart borta inatt så jag skulle ha blivit själv med 5 hundar annars. Då var hon öppen bara 1 cm på den tiden som hade vart inne :/
Jag bara väntar å väntar på att dom ska ringa... har tänkt på dom hela dagen och hoppas allt går väl ♥
Gud vad jag är glad över att ha min man hemma igen :) Såå nyttigt att vara ifrån varandra och såå mysigt att längta :)
Bjuder på två magbilder av oss, ena är min å andra är hans... skillnaden är inte så stor :D
Allra första vi fick se av våran lilla ♥ v.5 bara tror ja de där var.

Disco - Kareoke - Kalas :)

Ja igår hade vi kalset för Tilda, de blev kanon :) Å lagom mycke å hålla på med känns de som, dom skötte sig liksom själva. Felicia och Rebecka var med och var dj´s :) Barnen var helt sprudlande och både sjöng och dansade för fullt. Sången kom efter halva tiden ungefär, då släppte spärren lite och dom sjöng tillsammans på rad :) Så fina :) Tilda var jätte nöjd med sin dag och sitt kalas.
Jag fick mig en liten paus mitt i alltihopa och for in till mvc och pratade med psykologen där. Skönt att bara komma hem ifrån en stund faktiskt när allt är så intenstivt liksom. Under tiden så hann kalaset sluta och Jonas, Elaine och Örjan fixade hemma och förberedde för grillning. HELT underbart att sitta på våran baksida efter att häcken klipptes ner. Vi har utsikten emot vattnet men innan så såg man inte när vi satt vid bordet ute. Å de gör man nu :D De är verkligen lyx och sinnesro för hela själen att vara där :) Jag kände mig så himla nöjd med dagen och la mig heeelt slut och så tacksam ♥

Idag har vi förberett med låtar tills Örjan åker. Han ska köra kareoke i Tierp :) Mina hemtrakter liksom. Hur kul som helst, å tråkigt att ja inte kan åka med. Jag, barnen och hundarna blir hemma vi och firar midsommar med Elaine och Jonas :) Ja fick faktiskt min efterlängtade klänning idag :D Hiiimla glad för de är jag!
Vi har vart hemma hos några andra av våra grannar idag, vi brukar stanna och prata med dom när vi träffas ute och så men vi känner inte varandra nå väl alls. Båda är otroligt trevliga och genom fina människor. Kvinnan är utländsk, hon kommer ifrån Syrien. Hände massor med mig under tiden som vi var där när vi pratade. Hon berättade om hur det var för henne att komma till Sverige och hennes rädsla och medvetenhet om vad "svenskar" tyckte om henne, rädslan för att bli påhoppad eller hånad, få glåpord efter sig och så. Medveten om vad en del av vi svenskar tycker om invandrare och hur dom lever på bidrag. Jag blev så bedrövad när hon i nästa timme berättar om vad hon kommer ifrån. Där krig är en vardag och där dom mördar 200 personer om dagen som om de vore naturligt. De gjorde så ont i hjärtat att komma ifrån den verkligheten och ha hennes familj kvar och leva i rädlsan varje dag för att dom ska dö, och bli hånad och påhoppad i sverige av idioter. Jag har mina fördommar jag också mellan varven och sen min bästa vän blev mördad av hennes pojkvän så har de vart svårare att möta utländska människor och låta bli att placera "alla" som han. Hur än de är så bär vi alla på våra ryggsäckar och även dom som utsätter andra för kränkningar har sina med. Våld föder våld, och oläkta sår skapar nya! "En sårad människa sårar andra" har jag skrivit förut och så ÄR det. De är så tragiskt att vi vet så lite om hur mycke fint världen faktiskt innehåller.
Den här kvinnan är helt fantastisk och så buren av de goda, en stor inspirations källa i andlig rikting. Ett gott hjärta med otroligt stort mod!

Ledsen och funderar...

Hmm :/ Vet inte hur ja ska känna eller reagera... men känner mig jätte ledsen av vissa människor och bortvald. Och jag fattar inte vad som hänt eller varför? Orättvist behandlad känner jag mig och lite som ett frågetecken. Nu är det bara mina egna tankar och funderingar och "konstateranden" som ja skriver om och inget jag vet hur det är heller.
En del av mig vill bara strunta i det.. och låta tiden få göra sitt. Behöver inte lägga nån energi på mina funderingar, det jag kan göra är att prata och fråga hur det ligger till. De är just nu som ja känner att ja är verkligen ledsen! Vet inte hur mycke ja överreagerar med mina graviditets hormoner heller och om de ens är de.. nog för att ja är överkänslig i vissa lägen och att världen blir lite smått konstig ibland ;)
Åkte in på kvinnomöte ikväll iaf, GUD SÅ SKÖNT ATT ÄNTLIGEN KOMMA IVÄG! Hade de inte vart för att ja öppnar mötet så hade ja inte åkt in, så de är otroligt bra att göra service ibland för att komma iväg dom där gångerna de hade vart lätt att ha en ursäkt. Var SÅ otroligt trött och de kändes som att ja hade kunnat somna ståendes. Trodde ja skulle somna på mötet med men de märkliga med den där lokalen är all energi den ger. Bara av att stå som den är. Uppe på en kyrka och med gamla fula möbler och ingen större känsla i renovering och inredning, gammalt liksom :) De har hänt så mycket i den där lokalen i min själ och de gör de varje gång jag är där. Skulle aldrig vilja vara utan mina möten. De är tack vare dels dom som jag har de jag har idag!
Är de nånting jag verkligen är trygg i så är det att allt är alltid som det ska, och det jag sår det får jag skörda. Goda tankar och god vilja skapar gott mående och god anda. Ibland är livet mer i uppförsbacke och känns kanske jobbigt att ta sig igenom vissa saker som sker, eller mer att ja vill hoppa över dom. Smita förbi. Och är de nånting jag har lärt mig så är de att de funkar inte så. Dom prövningarna som jag har att lära av återkommer på ett nytt sätt senare i sånt fall.





Men full rulle....

Gaaahh... usch va trött jag är nu. Snacka om att gå ifrån hel lugnt till full sprutt. Vi kom hem igår ifrån våran lilla mini-semester. Alltid när jag ska åka ifrån nånstans där jag har vart länge så är det med lite sorg i hjärtat, någon slags separations ångest. Vi hade dåligt väder alla dagar utom en så dom sista två dagarna blev rätt långa. Egentligen gjorde inte vädret nånting, campingen och stället har vart HELT perfekt för hundarna, och pappas husvagn är så stor, stort förtält och en "ute gård", hur ja nu ska förklara de. Trätrall med tält runt typ :) Så vi har haft stor yta att vara på. Och mysfaktorn i husvagn går ju inte att mäta i nånting nästan :) Jag är ju uppvuxen i husvagn på sommrarna så många minnen och känslor väcktes till liv under den veckan och gjorde mig påmind om upväxten och hur mysig den har vart på många sätt!
(Klicka på bilderna så blir dom större)
Vi kom hem igår, rätt sent igår. Blev kvar hos mamma & Janne rätt länge ändå. Träffade Jens och Maja och de var så mysigt att vara samlade en del av familjen på mammas sida :) När vi kom hem så träffade vi Felicia en sväng :D Varenda gång är sååå uppskattat och värdefullt! När vi väl kom hem innanför dörren så var speeden igång för min del. Vi packade upp och slängde in tvätt och gjorde i ordning ute platsen på baksidan. Bäddade rent i sängen, dammsög och käkade lite annanas innan vi stupade i säng vid två nånting. De slog mig och gör de många gånger hur otroligt fint vi faktiskt bor. Sjö utsikten ÄR sinnesro verkligen!
I morse kom ungarna och Tilda fyllde ju nio igår så vi firade henne direkt! Hon fick äntligen hennes efterlängtade mobil som hon tjatat LÄNGE om :) Nu fick hon en lagom "gammal", inte för komplicerad att förstå sig på och som hon hanterar att sms:a med och ringa. HELT överlycklig har hon vart hela dan, och vi har fått lyssna på den ända låt som hon har lagt in än så länge, nån tillgjord låt med "Alvin och gänget". Nu på kvällskvisten orka ja inte se mobilen ens, snacka om att den har vart dagens fokus :) Haha.
Kalaset vela hon ha hos pappa i år så vi har handlat och planerat för de hela dan känns de som :/ För en timme sen nu (00,55) så tog ja ut sista plåten och satte ner mitt arsel. När vi börja prata för vi visste inte att vi skulle ha kalaset hos oss så prata vi om vad vi skulle göra... så slog de mig, va sjutton gör man på ett kalas då? Ska vi underhålla barnen, har man lekar? Godis påsar? Fiskedamm? Roliga aktiviteter.. kände mig helt lost. Så ja messa Sanna å bad om råd och fick värsta bästa som passar oss kalas ju, disco kör vi och kareoke :) De kommer bli jätte bra och Tilda kännder sig jätte nöjd med de och har planerat hur hon ska hälsa kompisarna välkomna på hennes disco kalas :)
Imorgon lär de bli full rulle igen, gud den här veckan skulle jag vilja ha några flera timmar på dygnet. Känns redan skönt att jag ska öppna kvinnomöte imorgon. Där finns de tid till att bara vara, och jag skulle aldrig vilja byta ut mina möten till nånting annat.
Från blåbär till hallon... va trött ja är på att ha piss ekonomi :( Hitta en jätte fin och jätte skön klänning på gina tricot som jag verkligen vill ha, tänkte som midsommarklänning. Och den är perfekt att låta bebismagen växa i också. Kosta bara 129 ;- men just nu så tillåter inte ekonomin de. Värdo! Ja ska panta flaskor ;)
Den är aprikos i färgen, vilket inte syns på bilden :) Ja vill verkligen köpa den :) Får se om den finns kvar och om de är meningen helt enkelt :)
Nu är de VERKLIGEN dags att lägga mig... och slappna av i hela kroppen och känna lite bebis ♥ Den rör sig alltid och sparkar när ja lägger mig, känner av den när ja är uppe och i gång med men mycke mera när ja tar det lugnt :)

Sommarvärme, examen, semester :)

Ja dåså, då sitter jag vid datorn. Vart tog solen vägen? Ja tvär däckade i sängen mitt i packningen till semestern, och vaknade nu två timmar senare och solen är borta, kallt är de med.
Helgen har vart helt kanon, både med väder och vad vi har gjort! Tror ju på att vädret spelar sin roll i de hela med såna hära dagar. Finns liksom inte så mycke å klaga på då :) Å sol gör vem som helst glad, dom flesta iaf ;)
I Fredags slutade barnen skolan, å de va examen ute på Fränö, himla fint där ute! :) Ligger omringat av vatten och ja vet inte, men de känns lite som att de är som på en ö. Riktigt kanon väder var de och solen stekte från morgon den dan till sent på kvällen. Felicia hade vi inte träffat eller hört nå ifrån så vi visste inte hur de skulle se ut eller vara. Samtidigt som vi ska gå till området när vi parkerat så kommer hon samtidigt :) Örjan stannar och ja gör inte de eftersom hon går med mamma och jag helt enkelt utsätter mig inte för hennes närvaro. Sen tittar jag bakåt igen och då står dom "själva" så då går ja dit :) Vilken lycka å få krama om henne ♥ Å så sabla fin den tjejen är alltså :) Ja tycker hon är den av Örjans barn som är mest lik honom i dragen. De bästa på den dagen var att träffa Felicia helt klart!
Sen for barnen iväg till kompis och äventyr. Örjan å jag åkte in till stan, Örjan fick sina sprutor som han får en gång i månaden och efter de så var vi och lyssnade på bebis hjärta och mätte och vägde för första gången :) Ååååh de är så himla mysigt, de är sååå häftigt att höra ljudet på hjärtat. Ja va inge orolig den gången att hjärtat inte skulle slå för den är så livlig nu för tiden å ja känner av bebis mycke. Barnmorskan sa de att livmodern ligger i framkant å att de kan ta en stund innan man hör hjärtat i början, men de rörde på sig hela tiden så ja visste att den levde iaf :) Vi vet ju fortfarande inte vad "de" är, men jag har bara känning av att det skulle vara en kille. Har drömt flera flera gånger att de är en kille och känslan är bara så. Så vi får se när den vill komma ut va de är för en krabat som ligger där inne :)

I lördags... igrå så åkte vi ut till Hälludden med Mariana och hennes Liam. Hennes kompis och hennes barn var också där :) Vilket kanon ställe! Riktigt fint. Dit ska ja åka fler gånger i sommar. Snacka om att vi bor i ett fint landskap. Där ja kommer ifrån är de bara platt och tråkigt tycker ja :P Sen grillade vi och emot kvällen så åkte vi över till Marie och Janne. Tilda och hennes Tea har lekt med varann hela helgen :) Blev kvar till mitt i natten och de var riktigt trevligt! NÅGOT sugen jag blir på hus alltså. Så himla fint dom hade de :) Jag har ju aldirg vart in hemma hos dom. Hade hundarna med oss också så dom aktiverade sig tillsammans med deras Kata. De gick bra efter en stund att ha dom tillsammans alla hundarna.

Nu idag så har vi förberett för semestern med packning och sånt som ska fixas innan vi far. Tycker sjutton inte att vi har kommit nån vart men en liten bit på väg iaf. Jag var ju (så här iefterhand) dum nog å färga håret direkt när ja klev upp :/ Skulle liksom lägga i där de var som mest mörka stora slingor och ljusa ner dom, men ja hävde ju i mest i hårbotten...hur ja nu tänkte? Haha.. aja.. ja får leva med de i några dagar.
Nu lär ja göra klart de mesta känns de som :) Vi ska fara iväg runt mitt på dagen imorgon och de är skönt att vara så gott som klar ikväll då.

Kommer....

... med ett längre inlägg senare idag med lite kort och uppdatering från helgen ;)
Nu sol och promenix med hundar!

Dagen före examen!

Ja idag var det sista skoldagen för barnen, och imorgon är det avslutning ute på fränö :) Emil och Tilda tränade på sångerna medans jag hängde tvätt, så mysigt :) Målade naglar och förberedde lite. Minns när jag var så där liten, sommarlov var ju en hel evighet! Och underbar! För mig var sommarlov camping semester :)
Emil är ju bara för go, de är inte varje dag jag får äran att prata om tjejer med en 11-åring, de är stort de kan ja lova :) Och hans fina fina inställning till så mycket är beundransvärt. Emil är verkligen den som är lättast att prata med och som är en väldigt känslosam liten/stor kille ♥
Från förra årets avsluting.
Var in en sväng till stan och besiktade pappas bilen idag, och efter de så stannade jag hos Mariana ( och Glenn) och fikade och pratade, blev ganska länge :) Riktigt mysigt och otroligt uppskattat. Länge sen vi träffades nu :)
Sen har ja vart helt däckad på soffan och bara vart otroligt trött :/ Tur att de är sovdags snart, då kommer ja säkert vara helt pigg :) Ser fram emot morgondagen!
Vårat efterlängtade barn ♥ ♥ ♥

Kanon dag!

Vilken kanon dag de har vart idag, många små pusselbitar som bara lagt sig, en del "måsten" som har blivit hur bra som helst bara :) De ena har lett till de andra och de ja inte ville göra blev kalas att göra! En sån här dag när jag bara är tacksam över ödet, det som är meningen... som får min tro att bli starkare. Med bara dessa små saker som sker ♥
Bestämde mig igår kväll att jag skulle gå upp med barnen så Örjan skulle få sovmorgon nån gång. Just inatt så har ja kisssar ännu värre än ja brukar, ja är redan less på de och alla som vart gravida brukar le och säga "ja, de blir bara värre"... så de har jag ju att se fram emot då → not ← :) I alla fall just inatt så har jag vart uppe och kissat varje timme. Sen vakna jag slutligen före sex av mess ifrån bilprovningen. Fanns ju inga lediga tider förns i mitten av Juli :/ Så ja satte upp mig på vänt lista för avbokade tider. Så fick vi en tid i morse, JAAAA :D Överlycklig vart jag. Sen är ju bussen fixad nu också så ja tänkte, "äsch ja skriver upp den med på väntlista och kollar tid... då fanns de en tid 07,10.. vilket vi skulle hinna med. Så upp och väcka Örjan ändå och fråga om vi skulle boka den tiden och vem som skulle åka, så han som knappt sovit nån timme alls kliver upp och åker in :) Jag fixar frukost till barna och börjar göra mig klar för att fara in till stan lite senare och besikta pappas bil medans Örjan också ska in igen på möte på soc. De är ju så komiskt dom dära "anonyma" anmälningarna som kommer in efter att vi själva gjort anmälningar med saker som absolut inte är ok! För att citera hur brevet börjar:

Örjan och Linda är mycket märkliga personer & har inga planer på att smälta in bland oss alla andra utan de ska märkas & vill ha högre rang än oss andra. Nu märks det tydligt att de har påverkat barnen på olika sätt. En av barnen uppvisar ett sätt som är skrämmande likt Örjans, hon skvallrar om andra barn negativt, är allt för ofta dum på andra barn genom att skrika fula ord (även könsord) efter andra barn utan anledning. Kastar sten, kottar, sand på barn som går förbi eller leker i närheten. Kan säga att den ska ha sönder någons saker när den inte ser. Hotar med Örjan och Linda ofta som den vet att barnen är rädd för. Det här barnet skapar ofta oro och konflikter på området. Barnen vill inte vara med det här barnet på flera år cig akka trir de är PGA att Örjan har format den att bli så här, den kallas lill-Örjan elakt nog. Barn har försökt bjuda in de här barnet i lekar men när den ej får sin vilja igenom bir den elak, säger fula ord & numera så spottar den den på dom andra barnen & alltid hämtar den Örjan som som den vet dom andra barnen är rädd för. När han kommer så har han en annan historia som barnet ljugit ihop & Örjan är inte förståndig nog att lyssna på andra utan gormar & verkligen anklagar & hotar med än de ena än de andra. Drar ofta upp att han ska gå hem & ringa polisen vilket vi vet att han gjort på många barn där Örjan ytterligare hittar på historier. Barnet står ofta & ler bakom han vilket visar ett osunt spel ifrån deras sida. Det är tydligt hur lik sin pappa barnet blivit.

(Hoppar fram nån sida i brevet)
Linda som är fd missbrukare sen inte allt för länge sedan klagar ofta, hon har till och med grinat över hur jobbigt det är. Hon är inte heller snäll emot barnen (främst ena). Många har sett & hört hur hon skäller på barnet på ett omoget sätt & vräker ur sig fula kommentarer eller svara barnet spydigt. Många reagerar på att hon är falsk att hon ena stunden är trevlig mot Örjans barn för att i nästa vara spydig. Inför folk spelar hon trevlig & en bra styvmor till Örjans barn, men hon har många genomskådat. Självklart är hennes sätt inte bra för något barn. De märks att hon vet hur hon ska spela, har gåvan som Örjan har, talets.


Det var en del av den "anonyma" anmälan som kom in, och vi är 1000% säker på vem det är. Jag bara skrattar, ska dela med mig lite av resan bakåt med den här människan när jag känner att jag vill de. Allt hon anklagar andra för är vad hon själv utsätter folk för. Har aldrig mött en så sjuk människa nån gång. Jag gjorde en anmälan efter att bland annat ett av hennes barn var med och ofredade och misshandlade Örjans ena barn. Sen kom de här! Haha. Inget alls att lägga energi på men var bara tvungen att dela med mig av anmälan, just för er som känner mig och Örjan och hans barn...som förstår vilken sanning de finns i de här!
Nu ska ja över till grannarna och fara in en snabbis till stan i bussen, länge sen vi åkte i den allihopa :) Myyys :) Nedräkning till kort semester, som jag längtar :)

Sommar...

Gud va härligt det är med dom här dagarna när solen steker :) Överdrivet varm tycker ja inte att de har vart men suttit ute å njutit har ja :) Fantastiskt :) Elaine kom över på kvällskvisten med symaskin så ja sydde in en del linnen och några klänningar. Fatta att jag får sy in kläder ja hade förra året även fast jag är gravid nu i v.23. De e ju lite roligt. Vart så himla himla glad över kläderna ja sydde in, och bara älskar två av färgerna. Pastell färger är liksom så mycke jag :)


Låg och funderade lite över förändringen som kommer att bli för mig med att bli mamma. Den går aldrig att förstå innan tror jag, men att den kommer bli stor är ja införstådd med. En del tankar kan få mig att bli lite rädd, just för att jag inte VET hur det är. Har vänner som vart chockade över omställningen att bli mamma, och förändringen som blev i deras liv. Känns som att de är bra att faktiskt stanna upp i dom här funderingarna också, inte fastna i de, men begrunda och inte vara naiv. Och den LÄNGTAN efter vårat lilla underverk kan ju få vem som helst att bli tokig :) De är SÅÅ fantasitkt mysigt att vara gravid och sen jag passerade v.14 så är de de häftigaste ja har vart med om <3
Nu är de dags för mig att stänga mina grön aktiga ögon så ja orkar upp imorgon med dom större barnen :) Snart är de sommarlov för dom, guuud va mysigt :) De gillar ja verkligen att få återuppleva min egen resa genom livet från när jag var liten när ja får följa barnen på deras resa <3


RSS 2.0